Älä klikkaa Brad Pittin kuolemaa – virus leviää verkossa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijäpari Brad Pittin ja Angelina Jolien ero tuli yllätyksenä. Sittemmin otsikoissa on väitetty Pittin kärsineen päihdeongelmista, tehneen syrjähypyn ja pahoinpidelleen lapsiaan. Hakkerit ovat käyttäneet mylläkkää hyväkseen.

Netissä leviää parhaillaan salakavala uutislinkki, jonka väitetään olevan FOX-televisiokanavan raportti Brad Pittin kuolemasta. Todellisuudessa kyseessä on huijausviesti, jota klikkaamalla avaa puhelimensa tai tietokoneensa sisällön hakkereiden saataville. Brad Pitt ei ole tehnyt itsemurhaa, vaan linkin avulla päästään käsiksi netinkäyttäjän Facebook-tiliin.

Snopes-sivusto kehoittaa linkkiä klikanneita vaihtamaan salasanansa Facebookiin. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hakkerit kalastelevat tietoja tekaistujen kuolinuutisten avulla. Muun muassa Jim carreyn, Vin Dieselin ja Nicolas Cagen on kerrottu lähiaikoina kuolleen, vaikka he kaikki ovat erittäin elossa.