Disney tekee Leijonakuninkaan uusiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disney-yhtiö on viime vuosina erikoistunut animaatioklassikoidensa oikeilla näyttelijöillä toteutetutihin uusintaversioihin. Nyt myös yhtiön rakastetuimpiin animaatioihin lukeutuvasta Leijonakuningas-elokuvasta ollaan työstämässä uutta versiota.

Uuden Leijonakuninkaan ohjaa Jon Favreau, joka keräsi taannoin kiitoksia Viidakkokirja-elokuvallaan. Vuonna 1994 ilmestyneen animaatioelokuvan uuden version odotetaan olevan toteutettu fotorealistisen tietokoneanimaation keinoin. Varsinaisia näyttelijöitä elokuvassa ei todennäköisesti nähdä, sillä animaatioversiossa ei ollut lainkaan ihmishahmoja.

The Guardian -lehden mukaan uusi Leijonakuningas tulee olemaan alkuperäisen elokuvan tapaan musikaali. Disney ei ole toistaiseksi paljastanut elokuvan suunniteltua ensi-iltapäivää. Jon Favreau työstää parhaillaan myös jatko-osaa yli miljardi dollaria kansainvälisesti tuottaneelle Viidakkokirjalle.