Opettajan raivokohtaus videolle Lahdessa: ”Naama kiinni, minä määrään täällä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen koulujärjestelmä tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen hyvänä, mutta tunteet ovat joskus pinnassa parhaissakin koulumaissa. Parhaillaan verkossa leviää YouTube-video, jossa nähdään miten koulun opettaja sai odottamattoman rajun raivokohtauksen oppitunnilla.

Lahden Kärpäsen koulun kahdeksannen luokan oppitunnilla kuvatulla videolla kuullaan ja nähdään miten opettaja purkaa tuntojaan oppilaan käytöksestä ja kritisoi voimakkaasti myös tämän vanhempia. Jokainen teini-ikäisen lapsen vanhempi ymmärtää hyvin syyt siihen, miksi opettaja menetti malttinsa. Raivokohtaus oli kuitenkin ehkä hieman turhan ylimitoitettu.

– Naama kiinni, minä määrään täällä! opettaja huutaa lapsille.

– Me ollaan 14, vittu herää, tyttöoppilas huutaa takaisin.

– Mutta kun te metelöitte täällä, opettaja huusi täyttä kurkkua.

– Oottekste kilttejä lapsia täällä, opettaja kysyi.

– No oltais, jos sä osaisit opettaa, tyttö vastasi.

– Miten mä voin teille opettaa, jos täällä on tällainen meteli!!! opettaja huusi.

Videosta ensimmäisenä uutisoineen Etelä-Suomen Sanomien mukaan välikohtaus alkoi oppilaan pelattua kännykällä, minkä oppilas kuitenkin kiisti. Pian sanaharkka yltyi sellaiseksi, että sekä opettaja että oppilaat huusivat toisilleen. Koulun rehtori vahvisti tapauksen ja kertoi koulun selvittävän parhaillaan tapahtumia.