Paniikki leviää Kiinassa – 200 myrkyllistä kobraa karkasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Myrkylliset kobrat nostavat ärsytettynä eturuumiinsa pystyyn varoituksena ennen hyökkäämistä. Kiinassa saatetaan nyt nähdä tavallista enemmän päänsä nostaneita kobria, sillä nanjingiläisestä käärmetarhasta karkasi vapauteen peräti 200 yksilöä.

Kiinassa kasvatetaan myrkkykäärmeitä lääketeollisuutta varten. Nyt yhdeltä tarhasta on päässyt vahingossa vapauteen 200 kobraa. Niistä 150 on löydetty, mutta 50 käärmettä luikertelee edelleen vapaudessa. Käärmeiden joukkopako tapahtui jo elokuussa, Evening Standard -lehti uutisoi.

Käärmeiden myrkkyä käytetään kiinalaisen lääketieteen perinteisissä sekoituksissa. Kobrien myrkky on usein tappavaa. Ihminen kuolee esimerkiksi silmälasikäärmeen puremaan muutamassa tunnissa ilman vastamyrkkyä.