Koskettele enemmän – tässä 5 syytä miksi se on tärkeää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Fyysinen kosketus voi tuoda monille mieleen jonkin seksuaalisen kanssakäymisen tai vain kumppaneiden välillä tapahtuvan hellyyden osoituksen, mutta se on kuitenkin paljon enemmän. Kaikki ihmiset tarvitsevat päivittäin toisten ihmisten kosketusta ja fyysistä kontaktia olivat he parisuhteessa tai eivät. Daily Vibes -sivusto listasi viisi asiaa, joiden vuoksi koskettaminen on niin tärkeää.

1. Kosketus nopeuttaa paranemista ja palautumista

Esimerkiksi jostakin loukkaantumisesta toipuessa toisen ihmisen kosketus helpottaa ja nopeuttaa paranemisprosessia. Tällöin on tärkeää myös antaa toisen koskettaa ja tarjota sympatiaa, ja ottaa sitä avoimesti vastaan.

2. Kosketus edistää ja ylläpitää hyvää mielenterveyttä

Kun ihmisen mieli on maassa, toisen henkilön kosketus voi tehdä sille ihmeitä. Kosketus auttaa aivoja vapauttamaan kehoon kemikaaleja, jotka edistävät hyvää mieltä, tuotteliaisuutta ja onnellisuutta.

3. Kosketus ruokkii empatiaa

Kosketus alentaa stressiä ja auttaa ihmisiä ymmärtämään toisiaan ja kokemaan empatiaa muita ihmisiä kohtaan.

4. Kosketus on universaali viestintämuoto

Kättely, kädestä pitäminen, halaaminen, selän taputtaminen tai alaselän koskeminen ovat kosketuksen muotoja, joiden viestin ihmiset ymmärtävät kielimuurista riippumatta.

5. Kosketus kärjistää puhetta

Varsinkin tunteista puhuessa toisen koskettaminen samaan aikaan saa hänet ymmärtämään paremmin, nopeammin ja voimakkaammin sen mitä henkilö haluaa ilmaista tuntevansa häntä kohtaan.