Star Wars -tuottajille miljoonasakot – syynä Harrison Fordin jalka murtui!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Harrison Ford mursi jalkansa Star Wars: The Force Awakens -elokuvan kuvauksissa vuonna 2014. Nyt elokuvan tuottajana toiminut yhtiö on joutunut vastuuseen kuvauspaikalla sattuneesta onnettomuudesta.

Iso-Britannian hallitus nosti helmikuussa syytteen Disneyn omistamaa Foodles Production -yhtiötä vastaan. Syytteen mukaan yhtiö rikkoi työturvallisuuslakeja, mikä johti onnettomuuteen. Harrison Ford mursi jalkansa sen jäätyä jumiin hydraulisen oven väliin.

Foodles Production on myöntänyt syyllistyneensä työturvallisuuslakien rikkomiseen. The Guardian -lehden mukaan yhtiön täytyy maksaa 2 miljoonan dollarin, eli noin 1.8 miljoonan euron edestä sakkoja aiheutettuaan onnettomuuden kuvauksissa.