Tutkija selvitti: Koirat näkevät unia omistajistaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikkien omistajien sydämet ovat monesti pakahtua kun he seuraavat nukkuvaa lemmikkiään. Koirat ja kissat ovat suloisia nähdessään unta, joka saa ne nuuhkimaan, liikuttelemaan silmiään ja juoksemaan unissaan. Nyt Harvardin yliopiston professori ja tutkija on kertonut millaisia unia lemmikit näkevät.

Professori Deirdre Barrett kertoi People-lehden haastattelussa, että ihmiset näkevät unta asioista ja tapahtumista, jotka heitä kiinnostavat, mutta yleensä vain hieman visuaalisemmin ja epäloogisemmin. Eläinten näkemät unet eivät poikkea tässä mielessä ihmisten unista paljoakaan.

Eläinten unien vaiheet menevät samalla tavoin kuin ihmisten, ja myös eläimet käsittelevät päivän tapahtumia nukkuessaan. Tutkijan mukaan esimerkiksi koirien ollessa niin kiintyneitä omistajaansa ja niiden päivien pyöriessä suurimmaksi osaksi omistajan ympärillä koirat uneksivatkin yleensä asioista, jotka liittyvät heidän lempi-ihmiseensä.

Koirat näkevät nukkumisen aikana unta omistajansa kasvoista, tuoksusta ja omistajan miellyttämisestä sekä kiusaamisesta. Tämä tieto on saanut lemmikkien omistajat herkistymään ja jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvia nukkuvista lemmikeistään, joiden ajattelevat uneksivan heistä.