Arnold Schwarzenegger: ”Presidenttiehdokkaaksi jos olisin syntynyt Yhdysvalloissa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toimintatähtenä parhaiten tunnettu Arnold Schwarzenegger toimi Kalifornian kuvernöörinä vuodesta 2003 vuoteen 2011 saakka. Näyttelijän poliittiset tavoitteet olisivat kuitenkin olleet vielä kunnianhimoisempia, mikäli Yhdysvaltojen laki olisi sen sallinut.

Schwarzenegger paljasti Adweek-lehden haastattelussa halunneensa asettua ehdokkaaksi vuoden 2016 Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Esteenä oli se, että näyttelijä on syntynyt Yhdysvaltojen sijaan Itävallassa. Yhdysvaltojen presidentin viran ehtona on se, että henkilö on maan syntyperäinen kansalainen.

– Olisin asettunut ehdokkaaksi, jos olisin syntynyt Yhdysvalloissa, Arnold Schwarzenegger paljasti.

– Miksi nyt? Koska nyt olisi ollut erittäin hyvä aika olla ehdolla, tähti jatkaa.

Kalifornian entinen kuvernööri otti myös taannoin kantaa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin Twitterissä. Schwarzeneggerin mukaan hän ei aio äänestää Donald Trumpia tämän vuoden vaaleissa siitäkään huolimatta, että he edustavat samaa puoluetta. Miehen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän ei äänestä republikaanisen puolueen ehdokasta Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa.