Miehen lempinimi oli LOL – lukee nyt myös hautakivessä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Erilaiset internetslangista lähtöisin olevat lyhenteet ja kirjainyhdistelmät nousivat arkipäivän puhekieleen 2010-luvulla. Sitä ennen niitä käytettiin lähinnä internetin pikaviestinpalvelu IRC:ssa, eli Internet Relay Chatissa. Lyhenteet levisivät lopulta keskustelupalstoille, chatteihin ja tekstiviesteihin.

Netissä leviää hautakiven kuva, joka herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Hautakivessä lukee vainajan nimi ja kuolinpäivä. Lisäksi miehen nimen alapuolella lukee: ”LOL”, joka tässä tapauksessa on ollut vainajan lempinimi. Vuonna 2004 ei lyhennettä käytetty yleisesti.

LOL tarkoittaa nettislangilla laughing out loud, eli nauraa kovaäänisesti. Haudassa lepäävän omaiset tuskin olisivat halunneet kaiverrukseen hupaisaa lyhennettä. Kuvan on julkaissut Killer Clowndango.