Michael Mooren Trump-päivityksestä valtava somehitti: ”Osoitatte eläneenne kuplassa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kantaaottavista dokumenttielokuvistaan tunnettu Michael Moore on kiteyttänyt sosiaalisessa mediassa miljoonien ihmisten näkemykset Donald Trumpin voitosta Yhdysvaltojen presidenttikisassa. Hänen eilisiltainen päivityksensä on noussut nopeasti maailmanlaajuiseksi somehitiksi, ja syystäkin.

Moore esimerkiksi kehottaa antamaan potkut kaikille gallupien laatijoille, ennustajille ja toimittajille, jotka toimivat aiemmin päätetyn käsikirjoituksen mukaisesti ja jotka kieltäytyivät näkemästä mitä Yhdysvalloissa todella tapahtui vaalien alla.

Lisäksi jokaisen tulee lopettaa väitteet siitä, että ovat ”tyrmistyneitä” tai ”shokissa”, koska siten ihminen vain osoittaa eläneensä kuplassa ja jättäneensä yhdysvaltalaisten ahdingon huomiotta, kun viha molempia valtapuolueita vastaan kasvoi vuosien ajan purkautuen lopulta protestiääninä Trumpille. Trumpin vähättely mediassa ainoastaan kasvatti tämän suosiota kerta toisensa jälkeen.

Presidentti Bushia ja Yhdysvaltojen hallitusta vahvasti kritisoineesta Fahrenheit 9/11 -dokumenttielokuvastaan kansainvälisesti tunnetuksi tullut ohjaaja Michael Moore teki taannoin dokumentin myös Trumpista. Vielä kuluvan vuoden elokuussa hänkään ei uskonut Trumpin voittoon, sillä Moore totesi Trumpin tavoittelevan ehdokkuudellaan ainoastaan rahaa ja mainetta yrityselämässä. Hänen mukaansa Trump ei koskaan halunnut presidentiksi.