Michael Moore: ”Donald Trump ei halua presidentiksi – haluaa vain mainetta ja mammonaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Presidentti Bushia ja Yhdysvaltojen hallitusta vahvasti kritisoineesta Fahrenheit 9/11 -dokumenttielokuvastaan kansainvälisesti tunnetuksi tullut ohjaaja Michael Moore on ottanut kantaa parhaillaan käytävään Yhdysvaltain presidentinvaalitaistoon. Mooren mukaan Trump haluaa vain julkisuutta.

Dokumentaristi ja salaliittoteoreetikko Michael Moore väittää tietävänsä varmasti, että Trump ei ole koskaan halunnut presidentiksi. Nyt miljardööri yrittää jopa itse sabotoida kampanjaansa, jotta hän ei nousisi Amerikan valtionpäämieheksi. Pääasiallisin syy jättimäiselle hankkeelle on ollut se, että Trumpille on tarjottu suosion aallonharjalla yhä parempia mahdollisuuksia niin yritysmaailmassa kuin julkisuudessa. Tämä puolestaan tarkoittaa paksumpaa pankkitiliä.

Tämä selittäisi myös sen, miksi Donald Trump uskaltaa sanoa uskomattomia hävyttömyyksiä ja järjettömyyksiä ääneen. Hän aloitti kampanjointinsa Mooren mukaan ilman vaalityöntekijöitä tai taustaorganisaatiota. Jo ensimmäisessä yleisöesiintymisessä Trump leimasi kaikki meksikolaiset raiskaaviksi narkkareiksi ja diilereiksi. Yksikään täysijärkinen presidenttiehdokas ei lipsauta tällaisia väitteitä edes vahingossa. Ei yksikään.

Mooren mukaan Trump on ollut itsekin yllättynyt suosiostaan. Osa amerikkalaisista haluaa hänet maan johtoon. Yhtäkkiä republikaaniehdokkaasta tuli yksi planeetan kuuluisimmista mediapersoonista, joka pystyi saamaan kasvonsa jokaiseen televisio-ohjelmaan. Aiemmin hänet nähtiin vain yhdessä NBC:n televisiosarjassa, nyt hän saa paistatella jokaisen kärkikanavan eetterissä – ja vieläpä parhaaseen katseluaikaan.

Suosiolla on kuitenkin kääntöpuolensa. Trump on tällä hetkellä suuressa vaarassa luisua noloista tilanteista tuttujen miesten tasolle, ja hänet on jo leimattu useassa eri valtamediassa vaaralliseksi luuseriksi. Mooren mukaan Trumpin kisaväsymys on ollut havaittavissa kolmen viikon ajan, sillä hän on tajunnut haukanneensa liian suuren palan pelkästään mainetta sekä uutta ja parempaa uraa tavoitellakseen.