Brittigallupit paljastivat: Saara Aalto ylivoimaisesti X Factorin suosituin!

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa ja Britanniassa jännitetään parhaillaan eilisen Britannian X Factor -esityksen virallisia tuloksia, jotka on määrä saada tänä iltana noin kello 22.15 Suomen aikaa. Suomalainen Saara Aalto loksautti eilen leuat todella huikealla esityksellään, joka haki vertaistaan koko ohjelman historiassa.

X Factorin virallisista tuloksista ei anneta ennakkotietoja, mutta nyt Britanniassa on järjestetty ohjelmasta riippumaton nettigallup suosituimmasta X Factor -tähdestä. Tellymixin järjestämän gallupin tulokset ovat mannaa suomalaisille, sillä Saara Aalto on ylivoimainen ykkönen peräti 53 prosentin äänimäärällään. Gallupin äänimäärä on melko pieni, noin 2.300 kappaletta, mutta niistä yli puolet on annettu Aallolle.

Tellymix
Tellymix

Seuraavaksi eniten ääniä on saanut 5 After Midnight, jolla on vain 15,5 prosentin äänisaalis. Kolmantena on kilpailun aikaisempi ennakkosuosikki Matt Terry 12,14 prosentin äänisaaliilla sekä neljäntenä Emily Middlemas 5,56 prosentin ja viidentenä Sam Lavery 5,04 prosentin äänisaaliilla. Hännänhuippuna on Honey G, jota vain 4,26 prosenttia pitää suosikkinaan.

Stara kertoi aiemmin tänään kuinka suuri joukko brittejä on siirtynyt kannustamaan Saara Aaltoa, ja kuinka muutos on ollut selkeä varsinkin eilisen esityksen jälkeen. Tämä näkyy esimerkiksi ohjelman virallisissa somekanavissa, joissa erityisesti Honey G näyttää menettäneen suosiotaan. Sama ilmiö on siis nähtävissä myös Tellymixin äänestyksessä, jossa Honey G on saanut selvästi heikoimman äänisaaliin. Monet somekommentoijat pitävät hänen mukanaoloa ohjelman tuotannon huijauksena, varsinkin jos Aalto putoaa ennen huonosti tätä räppäävää keski-ikäistä parodiahahmoa.

Saara Aallon valtavaan äänimäärään Tellymixin äänestyksessä on voinut vaikuttaa se, että gallupin linkki on levinnyt erityisesti suomalaisten keskuudessa. Myös gallupissa annettu äänimäärä on häviävän pieni verrattuna X Factorin äänestyksen arviolta miljoonaan annettuun ääneen.

Tellymixin äänestys ei ole suinkaan ensimmäinen, jonka Saara Aalto on voittanut ylivoimaisesti. Suomalainen äänestettiin nimittäin ylivoimaisesti suosituimmaksi jo 22. lokakuuta Digital Spy -verkkosivustolla järjestetyssä gallupissa. Ero muihin oli massiivinen Saaran saatua 971 ääntä ja seuraavaksi tulleen saatua enää 356 ääntä.

Mikäli nämä gallupit ja X Factorin somekommentit korreloivat edes etäisesti varsinaisten äänien kanssa, on Saara Aalto takuulla jatkossa jo pelkillä yleisöäänillä ja näyttäisi olevan ainakin toistaiseksi myös koko X Factorin tämän vuoden ennakkosuosikki. Stara seuraa tuloslähetystä tänään kello 22.00 alkaen.