Siivoava simpanssi venäläisen eläintarha vetonaulana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stereotyyppisesti sanottuna siivousrätti nähdään useimmiten perheenäitien käsissä. Nyt venäläinen Elya-niminen simpanssi on osoittanut olevasa esimerkillinen kotirouva, sillä se rakastaa siivoamista. Simpanssi on oppinut paikkojen siistimisen hoitajiltaan.

Nyt voi rehellisesti sanoa, että apinakin osaa siivota. Tämän todistaa Rostovin eläintarhan kasvattina elelevä Elya-simpanssinaaras. Simpanssi tykkää pyyhkiä aitauksensa ikkunoita rätillä. Eläimen kerrotaan puhdistavan ikkunoita päivittäin – ja jopa pitävän siitä.

Simpanssien häkeissä oli aiemmin kalterit. Ne kuitenkin korvattiin suurikokoisilla ikkunoilla. Elya aloitti siivouksen heti uuteen aitaukseen päästyään ja simpanssi tuntuu pitävän uudesta asuintilastaan, eläintenhoitaja Olga Streltsova kertoo Mirrorille.