Tesla ei tarvitse jatkossa enää kuljettajaa – uusi autopilotti julkistettiin

Autot · Jocka Träskbäck

Maailman edistyksellisin autovalmistaja Tesla tunnetaan paitsi sähköautoistaan myös maailman ensimmäisestä henkilöautojen automaattiohjauksesta, joka on ollut käytössä jo reilun vuoden ajan myös Suomessa. Tällä hetkellä kuljettajaa tarvitaan vielä muun muassa risteyksissä, mutta Autopilotin seuraavassa versiossa ihmistä ei enää tarvita lainkaan.

Tesla on nimittäin nyt esitellyt autopilottinsa version 2.0, jonka teknologia on tästä eteenpäin mukana jokaisessa valmistettavassa Teslan Model S ja Model X -mallissa. Uuden sukupolven automaattiohjaus hoitaa jatkossa kaiken ajamisen, mukaanlukien risteykset ja liikennevalot. Kuljettajan ei siis tarvitse enää koskea auton ohjaimiiin lainkaan.

Kehityksen on mahdollistanut ohjelmiston ja kahdeksan kameran muodostama Tesla Vision, joka rekisteröi ympäristön aiempaa tarkemmin kameroiden avulla. Vielä ei ole tiedossa tarkkaa ajankohtaa koska uuden sukupolven autopilotti tulee käyttöön ohjelmistopäivitysten myötä. Täysin itsenäiseksi Teslan on luvattu muuttuvan viimeistään vuoden 2018 aikana, mutta parannuksia siihen suuntaan on tulossa jo alkavan talven aikana.

Teslan etumatka autoteknologiassa on merkittävä, sillä yksikään perinteisistä autovalmistajista ei ole vielä saanut edes toimivaa ensimmäisen vaiheen autopilottia markkinoille. Nykyisellään Tesla kykenee ajamaan esimerkiksi Tampereelta Helsinkiin itsenäisesti. Kuljettajan täytyy ainoastaan hipaista rattia aika ajoin osoittaakseen olevansa vielä hereillä. Katso tästä alta video miten Teslan autopilotti nyt toimii.