Ravintoneuvoja paljasti: ”Näihin ruokiin en koskisi!”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet terveellisiltä tuntuvat, mutta todellisuudessa epäterveelliset ruoat ovat vakiinnuttaneet paikkansa ihmisten kodeissa ja arjessa. Nyt ravintoneuvoja on kuitenkin paljastanut, että monista yllättävistäkin tuotteista kannattaisi oman terveytensä vuoksi pysytellä kaukana.

Lontoolainen ravintoneuvoja Rhiannon Lambert kertoi Daily Mail -lehdelle, että esimerkiksi vähärasvaisista jogurteista tulisi pysytellä kaukana.

Vähärasvaisissa jogurteissa on yleensä todella paljon sokeria, ja joissain tapauksissa jopa enemmän kuin jälkiruoissa. Tämän vuoksi jälkiruokien sijaan tulisikin syödä esimerkiksi turkkilaista jogurttia ja maustaa se itse marjoilla ja hedelmillä.

Ketsuppi on yksi salakavalimmista kastikkeita, joita kaupoissa myydään. Monet pitävät tuotetta täysin harmittomana, mutta todellisuudessa siinä on niin paljon sokeria ja suolaa, että jo ruokalusikallinen ketsuppia sisältää jopa neljä grammaa sokeria ja 190 milligrammaa natriumia.

Mehut ovat myös yksi asia, joka ihmisten tulisi useampien tuotteiden kohdalla väistää. Lähes kaikki ruokakauppojen mehut ovat vain hedelmillä maustettua sokerivettä. Poikkeuksiakin löytyy, mutta mehujen kohdalla tuoteselostukset kannattaa lukea mahdollisimman huolellisesti läpi, että ei osta vahingossa pelkkää sokeroitua lisäainelitkua.