Optisesta harhasta nettihitti – näetkö kirjaa lukevan miehen vai…

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joskus ihmisen mielikuvitus saa silmät näkemään asioita, joita ei ole oikeasti olemassa. Nyt netissä leviää hotellihuoneessa olevasta kortista otettu kaksimielinen kuva, joka saa monet ihmiset näkemään sen aluksi aivan väärällä tavalla.

Hotellihuoneen pöydällä ollut kortti näytti miten rentoutunut huoneen asukas voi olla kun hänen arvotavaransa on laitettu talteen erikseen varattavaan kassakaappiin. Kuvassa istuu mies lukemassa kirjaa, mutta se näyttää kuitenkin siltä kuin kirjan sijaan hänen eteensä olisikin polvistunut nainen.

Verkossa leviää aika ajoin valokuvia ja videoita optisista harhoista, jotka hämäävät ihmissilmää. Ihmisiä huijaavat kuvat ovat nykyään niin suosittuja, että voidaan jo puhua villityksestä. Tämä kuva sai nopeasti yli 2,5 miljoonaa katselua, koska ihmisiä on huvittanut se, että lähes jokainen näki aluksi kuvassa miehen saamassa suuseksiä.

Optical Illusion