Alkoholilakiin merkittävä muutos: Yökerhot avoinna vaikka aamuun saakka!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen alkoholilaki on tunnetusti ollut muihin Euroopan maihin verrattuna erittäin vanhoillinen, mutta nyt alkoholilain uudistus muuttaa tilannetta hieman eurooppalaiseen suuntaan. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tänään, että ravintolat saavat halutessaan olla avoinna vaikka koko yön aamuun saakka.

Lehden mukaan alkoholilain kokonaisuudistuksen myötä ravintoloiden aukioloajat vapautettaisiin kokonaan. Aamuun saakka ravintoloissa ei kuitenkaan voisi viettää viinanhuuruisia juhlia, sillä anniskelun tulisi parhaillaan lausuntokierroksella olevan lain mukaan päättyä kello 04.00. Tuohon mennessä tilattuja juomia olisi mahdollista nauttia kello 05.00 saakka.

Uuden alkoholilain myötä kauppojen, huoltoasemien ja kioskien hyllyille tulevat myös nykyistä vahvemmat oluet, alkuperäinen lonkero ja niin sanotut limuviinat. Jatkossa juoman alkoholipitoisuuden raja nousee 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin.

Taannoin Suomen alkoholilakia tiukennettiin merkittävästi, kun esimerkiksi jakeluautojen kyljissä olevat alkoholimerkkien logot kiellettiin. Samoin kieltolistalla olivat esimerkiksi panimojen suurikokoiset mainostölkit vilkkaiden teiden varrella.