Sydänkohtaus lautasella – tilasiko joku friteerattua voita?

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakavat sosiaalisessa mediassa reseptejä mitä syntisempiin herkkuihin. Kerroimme aiemmin miten eräs nainen loihti friteerattua maapähkinävoita. Nyt eräs kokki on laittanut luomuksensa vieläkin asteen rasvaisemmaksi tekemällä pelkkää friteerattua voita.

Jostakin syystä kokki on ajatellut valmistaa friteerattua voita ja kuvata sen tekoprosessin videolle. Ensin hän kovettaa voikimpaleen kovaksi pakastimessa, minkä aikana hän alkaa valmistamaan friteeraustaikinaa. Kun taikina on valmis, kokki upottaa tikun päähän laitetun voikimpaleen taikinaan.

Taikinoitua voikimpaletta uppopaistetaan rasvassa niin kauan, että taikinaseos tummuu ja siitä tulee rapea kuori voin ympärille. Kun kokki lopuksi haukkaa friteerattua voitikkua sen sisältä alkaa valumaan vain lämmintä sulanutta voita.