Kokonainen saari saa jatkossa virtansa aurinkokennoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääasiassa sähköautojen valmistuksesta tunnettu Tesla osti taannoin aurinkoenergiayhtiö Solarcityn yli kahdella miljardilla dollarilla. Nyt yhtiö on ilmoittanut kokonaisen 600 asukkaan saaren saavan virtansa aurinkopaneelien avulla.

Tyynellämerellä sijaitseva Ta’u saa nykyään sähkönsä lähes 100-prosenttisesti aurinkovoimasta. Tästä kiitos kuuluu yhteensä 5 328 aurinkokennolle ja Teslan kuudellekymmenelle energian varastoimiseen tarkoitetulle Powerpackille.

Monien muiden syrjäisten paikkojen tapaan Ta’un asukkaat elivät aikaisemmin sähköä tuottavien Diesel-generaattorien varassa. Aurinkovoima on kuitenkin huomattavasti edullisempi ja ympäristöystävällisempi ratkaisu. Nykyään saaren asukkaiden ei tarvitse säännöstellä polttoainetta, sillä Powerpackien ansiosta sähköä riitää talouksiin kolmeksi vuorokaudeksi ilman auringonvaloakin.