Maailman suurin vesiliukumäki suljetaan kuolemantapauksen seurauksena

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kansas Cityn Schlitterbahn-vesihuvipuistoon avattiin vuonna 2014 Verrückt-niminen vesiliukumäki. Maailman korkein ja hurjin vesiliukumäki on sittemmin osoittautunut myös hengenvaaralliseksi.

Nyt Verrückt on päätetty sulkea yleisöltä lopullisesti. Syynä on 7. elokuuta tapahtunut onnettomuus, joka vaati 10-vuotiaan pojan hengen. Poika sai surmansa hänen laskemiseen tarkoitetun lauttansa irtautuduttua liukumäestä ja törmättyä metalliseen tankoon.

Yleisöä ei ole päästetty liukumäkeen onnettomuuden jälkeen, ja laite aiotaan Kansas City -sivuston mukaan sulkea kokonaan. Verrückt tulee kuitenkin säilymään paikallaan vielä tapauksen poliisitutkinnan ajan. 17-kerroksisen talon korkuisen vesiliukumäen avaaminen siirtyi lukuisia kertoja sen testilaskuissa ilmenneiden ongelmien vuoksi.