Järven pohjalta löytyi iPhone – toimii edelleen!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimet saattavat joissain tapauksissa toimia edelleen pudottuaan esimerkiksi vessanpönttöön, mutta erään amerikkalaismiehen iPhone kesti tavanomaista rankemman koettelemuksen. Puhelimen on nimittäin havaittu toimivan vielä yli vuosi sen jälkeen, kun se tippui järveen.

Pennsylvanian Knoxissa asuva Michael Guntrum hävitti iPhone 4 -puhelimensa pilkkireissulla maaliskuussa 2015. Hän luuli älypuhelimen olleen mennyttä kalua sen jälkeen kun laite tippui miehen sylistä Kyle-järven avantoon. Lokakuussa 2016 tapahtui kuitenkin kummia.

Kyle-järvi tyhjennettiin syyskuussa 2015 sen padossa ilmenneiden rakenteellisten heikkouksien vuoksi. Paikallinen koneinsinööri Daniel Kagren tutki taannoin aluetta metallinpaljastimen kanssa. Hän löysi iPhone-puhelimen muta- ja savikerroksen alta.

Kalgren putsasi puhelimen perinpohjaisesti, kuivasi sen riisin avulla ja päätti huvikseen kokeilla toimisiko laite vielä. Yllättäen iPhone meni kaiken kokemansa jälkeen päälle, ja mies päätti etsiä laitteen oikean omistajan käsiinsä. Guntrum oli hämmästynyt puhelimen löytäjän otettua häneen yhteyttä.

– Olin juuri puhunut kyseisestä järvestä samana päivänä. Se oli omituista. Hän lähetti minulle kuvan ja kysyi, näyttääkö puhelin tutulta. Tunnistin sen näytönsäästäjän perusteella, Guntrum kuvailee Buzzfeed-sivustolle.

Mies ei olisi voinut uskoa laitteen toimivan senkin jälkeen, kun se oli maannut järven pohjassa kokonaisen talven ajan. Guntrumin suunnitelmissa on kunnostaa laite ja luovuttaa sen älypuhelimen tarpeessa olevalle äidilleen.