Tutkimus vahvisti: ”iPhonen käyttäjät muita epärehellisempiä”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Automerkkeihin yhdistetään usein stereotypioita, joissa tiettyjen automerkkien kuljettajat ovat tietynlaisia ihmisiä. Nyt samanlainen yleistys näyttää pitävän paikkansa myös älypuhelinten omistajien keskuudessa. Näin ainakin brittiläisten Lancasterin ja Lincolnin yliopistojen tutkimusten mukaan.

Tutkimuksen mukaan iPhonen käyttäjät ovat Android-käyttäjiä epärehellisempiä. Tutkimuksessa oli mukana 530 ihmistä vuosina 2015-2016. Osallistujille esitettiin kysymyksiä heidän puhelimistaan ja tunteistaan. Tutkimusaineiston keräämisen jälkeen sen analysointi paljasti selviä eroja ihmisryhmien välillä perustuen heidän omistamiinsa matkapuhelimiin.

Epärehellisyyden lisäksi iPhonen omistajat olivat myös nuorempia, tunteikkaampia, ulospäinsuuntautuvampia ja he käyttivät useammin puhelintaan statussymbolina kuin Android-puhelinten käyttäjät. Lisäksi iPhonen käyttäjä on useammin nainen kuin Androidin käyttäjä.