Haluatko oppia heräämään aiemmin? Näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä omaa sisäisen kellon, joka käskee heitä nukkumaan iltaisin samaan aikaan. He myös usein heräävät vapaapäivisin ilman herätyskelloa samaan aikaan kuin arkena. Mikäli haluaa muuttaa rytminsä aikaisemmaksi, kannattaa kokeilla muutamaa vinkkiä.

PureWow-sivusto tietää, että aikaisemmin heräämiselle kannattaa luoda hyvä syy. Olipa se sitten aamutreenit tai lisäaikaa lehden lukemiseen, voi sen saavuttaa heräämisrytmiä aikaistamalla. Aikaisempi herätys kannattaa aloittaa asteittain siten, että ensimmäisenä aamuna herää kymmenen minuuttia normaalia aikaisemmin, seuraavana aamuna 20 minuuttia ja kolmantena puoli tuntia aikaisemmin.

Mitä aikaisemmin ihminen menee sänkyyn, sitä helpommin hänen kehonsa on valmis nousemaan aikaisin myös ylös. Heräämisen jälkeen kannattaa panna heti valot päälle tai avata makuuhuoneen verhot. Herätyskello kannattaa sijoittaa siten, että sen sulkemisen takia täytyy nousta sängystä ylös. Aamulla tulisi juoda heti ensimmäisenä lasillinen vettä, joka nesteyttää ja estää liian tuhdin aamupalan syömisen. Myös sänky on järkevää pedata pian nousemisen jälkeen, jotta se ei houkuttele takaisin lämpimän peiton alle.