iPhonen ongelmat jatkuvat – sammuilemisesta jopa vaaratilanteita

Digi · Tim Isokivi

Apple julkaisi taannoin iOS-käyttöjärjestelmän tuoreimman 10.1 -päivityksen. Lukuisat iPhone-käyttäjät ovat kuitenkin ilmoittaneet sen aiheuttaneen ongelmia heidän puhelimissaan. Bugi on sama, joka on vaivannut iPhone-käyttäjiä varsinkin kylmissä maissa jo parin vuoden ajan.

Päivityksen jälkeenkin monet iPhone-puhelimet sammuilevat odottamattomasti, kun akkua pitäisi olla jäljellä vielä noin 30-40 prosenttia. Joissain tapauksissa puhelimen akun kerrotaan tyhjentyneen tavallista nopeampaa vauhtia, vaikka se olisi juuri ladattu täyteen. Käyttäjät ovat raportoineet akun kestoon liittyvästä viasta niin sosiaalisessa mediassa kuin Applen foorumillakin.

Ongelma on ilmennyt 10.1 -päivityksen lisäksi jo aikaisemmissa versioissa, mutta tuoreimman päivityksen myötä akkuongelmat näyttävät yleistyneen. iPhone-käyttäjien kannattanee siis odottaa vielä hetki, ennen kuin he asentavat tuoreimman iOS-version laitteeseensa. Puhelimen sammuminen ennen aikojaan voi aiheuttaa vakavia vaaratilaiteita, kun laitteella ei sammumisen jälkeen soittaa edes hätänumeroon ennen laitteen käyttämistä pikaisesti laturissa.