Unohda vessapaperivuoraus – tämä tapa on hygieenisin

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleisessä vessassa käyminen saattaa olla etenkin naisille varsinainen taitolaji, kun pöntönrenkaaseen osumista yritetään vältellä viimeiseen saakka. Osa vuoraa renkaan vessapaperilla, toinen turvautuu kyykkyasentoon. Mikä on hygieenisin vaihtoehto?

British Toilet Association -vessajärjestön toiminnanohjaaja Raymond Martin tietää, että vessanpöntön istuinrenkaan vuoraaminen paperilla antaa vain lisätilaa vessapöpöille ja voi siten lisätä niiden määrää. Vessapaperi on myös saattanut saada bakteereja pintaansa edelliseltä käyttäjältä, joka on ottanut rullasta paloja käyttöönsä. Vessan huuhteleminen vapauttaa bakteereja ilmaan, mikäli pöntön kantta ei sulje.

Paras ja hygieenisin tapa on reisien varassa kyykkääminen siten, ettei vessassa kävijän iho osu renkaaseen. Mikäli mahdollista, kannattaa vessanrengas puhdistaa ennen käyttöä erillisellä puhdistusliinalla. Mikäli liinoja ei ole käytettävissä, voi suosia kyykkyasentoa – joka on valitettavasti vaihtoehdoista epämukavin, BuzzFeed tietää.