Virtahepo hyökkäsi auton kimppuun – kuljettaja kuvasi rajun iskun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnonpuistoissa nähdään toisinaan rajujakin tilanteita ihmisten ja villieläinten joutuessa kohtaamisiin toistensa kanssa. Mosambikissa kuvatulla tuoreella Youtube-videolla virtahepo ottaa mittaa henkilöautosta.

26-vuotias Wikus Ceronie oli ajamassa Krugerin luonnopuiston läpi palatessaan Mosambikista Etelä-Afrikassa sijaitsevaan kotiinsa. Ylittäessään siltaa mies huomasi edessään virtahevon, mutta luuli eläimen olevan tottunut ihmisiin ja antavan hänen ajaa ohitsensa rauhassa. Ceronie oli kuitenkin väärässä.

Yhtäkkiä virtahepo suuntasi katseensa autoa kohti ja lähti juoksemaan ajoneuvoa päin. Hyökättyään jonkin aikaa autoa kohti eläin luovutti ja poistui paikalta. Mies taltioi hurjan tilanteen älypuhelimensa kameralle.

– Tilanne oli pelottava sillä tajusin, ettei minulla ollut aikaa tai paikkaa paeta. Vieressäni oli 50 metrin tiputus. Jos virtahepo olisi rynninyt autoa kohti sivulta, olisin todennäköisesti tippunut alas, Ceronie kuvailee.