Facebook Messenger muuttuu pelikoneeksi! 17 videopeliä tulossa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook Messenger on muuttumassa pikaviestipalvelun lisäksi myös pelikoneeksi. Yhteisöpalvelu on nimittäin ilmoittaut aloittavansa Instant Games -palvelun, jonka ansiosta erilaisten videopelien pelaaminen onnistuu suoraan Facebookissa.

Instant Games -pelit toimivat sekä selaimella että älypuhelimella. Palvelun beta-versiossa on mukana yhteensä 17 peliä, joiden joukossa on Pac-Manin, Space Invadersin ja Arkanoidin kaltaisia kolikkopelihallien klassikoita. Mukana on myös täysin uusia, varta vasten Facebookia varten kehiteltyjä pelejä.

Pelaaminen onnistuu Messengerissä painamalla viestikentän alle ilmestyvää peliohjaimen kuvaa. Pelikierroksen päätyttyä keskustelukumppani näkee pisteesi, ja hän voi ottaa sinusta mittaa samassa pelissä.

Facebook Instant Games toimii yhteisöpalvelun blogin mukaan Android ja iOS -käyttöjärjestelmien tuoreimmissa versioissa. Pelit tulevat ensin käyttöön 30 eri valtiossa, joiden joukossa on Techcrunch-sivuston mukaan myös Suomi.