Tuijotatko liikaa kännykkääsi? Tämä video voi muuttaa tapasi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Iihmisten on nykyään todella vaikeaa keskittyä mihinkään kunnolla kun niin moni asia vaatisi keskittymistä samanaikaisesti. Varsinkin älypuhelimen käyttäminen häiritsee monia sosiaalisia tilanteita ja muuttaa ihmisten perusarvoja niin, että esimerkiksi ystävien aikana puhelinta vilkuillaan ja tarkastetaan.

Max Stossel -niminen mies on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa hän kehottaa ihmisiä kiinnittämään huomiota siihen miten paljon puhelinta tulee käytettyä. Monia tutkimuksia on tehty jo siitä miten paljon aikaa ihmiset viettävät älypuhelimia selatessaan, mutta tämän videon tarkoitus on kuitenkin tuomitsemisen sijaan herättää ajatuksia siitä miten oman ajan voisi käyttää tehokkaammin.

Videolla ihmisiä kehotetaan käyttämään aikansa hyvin ja tekemään puhelimella suoritettavat toiminnot mahdollisimman tehokkaasti. Ihmisten ei tulisi koukuttua puhelimiensa sovelluksiin niin pahasti, että he unohtavat keskustella toistensa kanssa, olla vuorovaikutuksessa, ulkoilla ja nukkua riittävästi.

Videon lopussa näytetyllä Time Well Spent -nimisellä sivustolla on koottuna erilaisia sovelluksia, jotka kannustavat ihmisiä käyttämään teknologiaa viisaammin ja omaa aikaansa säästäen. Sovellukset liittyvät esimerkiksi mainosten poistamiseen, tapaamisten sopimisiin, ajanhallintaan ja riittävän unen ja levon saamiseen.