Kylie Jennerin yritystä syytetään plagioinnista – varasti ideat muilta?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaliforniassa asuva maskeeraaja Vlada Haggerty on tunnettu meikkitaiteilija, joka jakaa myös sosiaalisessa mediassa kauniita kuvia tekemistään meikeistä. Nyt hän on huomannut samankaltaisuutta omissa kuvissaan ja Kylie Jennerin markkinointimateriaaleissa, eikä ole ollut asiasta mielissään.

Haggerty on TMZ-sivuston mukaan uhannut nostaa syytteen Kylie Cosmetics -yritystä vastaan, koska he ovat kopioineet naisen taiteellisen työn. Sekä Kylie Jennerin huulikiiltoja mainostavassa kuvassa että Haggertyn kuvassa on punahuulinen nainen, joka on peittänyt silmänsä käsillään, jotka hohtavat kultaisina.

Vlada Haggerty on sitä mieltä, että tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Kylie Jenner ottaa häneltä liikaa mallia. Meikkitaiteilijat kuitenkin tunnetusti inspiroituvat toistensa ideoista, minkä lisäksi ideat eivät ole suojattuja, mikä tekee asiasta melko haastavan. Lopputulokset ovat kuitenkin keskenään niin samanlaiset, että olisi suorastaan ihme mikäli Kylie Jennerin tiimi ei olisi nähnyt Haggertyn ottamaa kuvaa.