Näky kuin elokuvista: Lentorepuilla aivan suihkukoneiden vierellä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa julkaistulla videolla päästään seuraamaan huikeaa tilannetta, jossa lentorepuilla liidetään ensimmäistä kertaa osana taitolentäjien näytöstä. Vaikka kyseessä on aito stuntti, on näky on kuin suoraan elokuvista.

Ranskan ilmavoimien Patrouille De France -taitolentäjät saivat rinnalleen rakettireppuihin sonnustautuneet Yves Rossyn, Vincent Reffetin ja Fred Fugenin. Miehet lensivät suihkukoneiden rinnalla näyttävässä muodostelmassa.

Video toimii hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka yhden henkilön rakettireppujen tekniikka on kehittynyt. Laitteiden nopeus yltää jo suihkukoneiden vastaavaan, vaikka kovin pitkiä matkoja niillä ei Gizmodo-sivuston mukaan voi lentää polttoainesäiliöiden pienen koon vuoksi.