Tyttö kärsii Prinsessa Ruusunen -syndroomasta – nukkuu 22 tuntia päivässä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liikaunisuutta aiheuttavasta Kleine-Levinin oireyhtymästä kärsivät kuluttavat suurimman osan päivästään nukkumalla. Vaihtoehtoisesti he voivat torkkua pitkiä kausia talviunen tavoin. 20-vuotias tosielämän Prinsessa Ruusunen Beth Goodier pelkää, että hän nukkuu koko nuoruutensa ohi.

Beth Goodier alkoi sairastamaan harvinaista unisairautta ollessaan 16-vuotias. Hän nukkuu keskimäärin joka yö 18 – 22 tuntia, minkä vuoksi hän tarvitsee jatkuvaa tarkkailua ja hoitamista. Herätessään nainen katsoo televisiosta uusintoja, koska horroksen kaltaisessa tilassa hän ei pysty eikä halua nähdä uusia sisältöjä.

Oireyhtymä hallitsee Goodierin elämää täysin. Pahin vaihe iskee naisella noin viiden viikon välein ja kestää yleensä viikosta kolmeen viikkoon, jolloin hän ei herää juuri lainkaan. Tosielämän Prinsessa Ruususia on maailmanlaajuisesti Daily Mail -lehden mukaan tällä hetkellä noin tuhat, ja heistä 70 prosenttia on miehiä.