Isoäiti synnytti oman lapsenlapsensa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maddie Coleman sai tietää 14-vuotiaana, että ei voisi koskaan tulla raskaaksi kohdun synnynnäisen vian takia. Hän oli tällöin liian nuori edes harkitsemaan raskautta. Asiat muuttuivat kuitenkin 23-vuotiaana, kun hänen munasarjansa jouduttiin poistamaan.

Lääkärit ehdottivat Maddielle munasolujen pakastamista ennen munasarjojen poistamista, koska nainen ei pystyisi muuten saamaan koskaan biologisia jälkeläisiä. Coleman keskusteli asiasta kihlattunsa Tylerin kanssa. Maddielta otettiin talteen 12 munasolua.

Maddie muisti hiljattain äitinsä Megan Barkerin tekemän lupauksen. Maddien äiti oli nimittäin aikoinaan luvannut kantaa tyttärensä vauvaa, mikäli keinohedelmöitys olisi mahdollinen ja onnistuisi.

Lopulta Meganin kohtuun asetettiin kaksi Maddien munasolua, jotka oli hedelmöitetty Tylerin spermalla. Toinen munasoluista kehittyi poikavauvaksi, jonka 48-vuotias Megan synnytti. Toisin sanoen hän sai oman lapsenlapsensa.

– Uskon, että jokainen äiti tekisi mitä tahansa lastensa eteen. Tiesin, että tyttäreni haluaa oman lapsen. Se oli tärkeää myös minulle, Megan kertoo Inside Edition -lehdelle.