Nämä 10 huonoa tapaa saavat näyttämään vanhalta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ikääntyminen on väistämätön osa sitä, että ihminen on elossa. Ikääntymisen merkkejä voi pystyä hieman hallitsemaan pienillä päivittäisillä teoilla, jotka pitävät esimerkiksi hiukset ja ihon parempana pidempään.

Nyt The List on kertonut videollaan mitkä kymmenen pahaa tapaa saavat ihmiset näyttämään ikäistään vanhemmalta.

1. Aurinkovoiteen skippaaminen

Ihon ikääntyminen johtuu 90-prosenttisesti auringosta, minkä vuoksi aurinkorasvaa ei tulisi koskaan unohtaa.

2. Aurinkolasien unohtaminen

Auringon säteet saavat kesällä ja talvella ihmiset siristelemään silmiään, mikä aiheuttaa suurimman osan silmänympärysihon rypyistä.

3. Solarium

Solariumin säteily vanhentaa ihoa myös samalla tavalla kuin aurinko.

4. Tupakointi

Tupakoinnin vaikutusta tutkittiin kaksosilla, joista toinen poltti tupakkaa ja toinen ei. Tupakoivien sisarusten iho oli huomattavasti vanhempi, ryppyisempi, epätasaisempi ja heidän silmänalusensa roikkuivat enemmän.

5. Kyljellään tai vatsallaan nukkuminen

Kyljellään ja vatsallaan nukkuessa kasvot ovat painautuneena tyynyä vasten. Tämä aiheuttaa ylimääräisiä juonteita ihoon ja saa ihon näyttämään vanhemmalta.

6. Huono ihonhoito

Meikit tulisi aina puhdistaa kasvoilta ennen nukkumaan menemistä ja antaa ihon hengittää. Iho korjaa ja uudistaa itseään öisin, mikä ei tapahdu yhtä tehokkaasti jos iho ei ole puhdas.

7. Puhelimen tuijottaminen

Puhelinta katsotaan yleensä niin, että puhelinta pidetään alhaalla ja katse on myös suunnattuna alaspäin. Tässä asennossa kaulaan syntyy ennenaikaisia ryppyjä, jotka saavat ihmisen näyttämään vanhemmalta.

8. Huono ruokavalio

Roskaruoka ja alkoholi estävät ravinteiden imeytymisen kehoon ja ovat itsessään ravinneköyhiä, mikä huonontaa ihoa. Alkoholi myös kuivattaa kehoa, minkä vuoksi iho näyttää kuivalta, punottaa ja on turvonnut alkoholin käytön jälkeen.

9. Pillillä juominen

Pillillä juominen aiheuttaa suun ympärille ryppyjä, joista voi tavan toistuessa tulla pysyviä.

10. Stressi ja vihamielisyys

Huono asenne, kärttyisyys ja vihamielisyys saavat vartalon jäykistämään ja kehon korjaamaan huonommin itseään. Vartalon tulee olla täysin rentoutunut, että se kykenee parantamaan itseään.