Instagramiin merkittävä muutos – ilmoittaa kun joku tallentaa kuvasi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramiin tuli taannoin uusi ominaisuus, joka mahdollistaa 24 tunnin kuluttua häviävien kuvien ja videoiden jakamisen. Käyttäjät voivat jakaa katoavia viestejä sekä julkisesti Tarinat-ominaisuudessa että lähettämällä niitä yksityisesti Instagram Directissä.

Nyt Instagram on alkanut ilmoittamaan käyttäjille, mikäli heidän väliaikaisista viesteistään otetaan kuvakaappauksia. Jos yrität siis tallentaa Instagram Directin kautta lähetettyä, 24 tunnin aikana katoavaksi tarkoitettua kuvaa puhelimeesi, saa kuvan lähettäjä tietää asiasta.

The Verge -sivuston mukaan uudistus koskee ainoastaan väliaikaisia yksityisviestejä. Käyttäjät eivät siis edelleenkään saa ilmoituksia, mikäli kuvakaappaus on otettu pysyvistä kuvista tai Tarinat-ominaisuudessa jaetuista kuvista tai videoista.

Kuvakaappauksista ilmoittaminen tekee Instagramista vielä aikaisempia uudistuksia enemmän Snapchatin kaltaisen. Myös Snapchat ilmoittaa käyttäjälle silloin, kun joku tallentaa hänen 24 tunnin aikana katoavaksi tarkoitetun kuvan tai videon.