Skientologien salaisuuksia paljastettiin Redditissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijätär Leah Remini liittyi skientologeihin yhdeksänvuotiaana. Suosikkikomedioissa näytellyt nainen erosi kirkosta 43-vuotiaana, joten hän jos joku tietää skientologien synkimmätkin salaisuudet. Remini järjesti Redditissä kyselytunnin kiinnostuneille – sanoja säästelemättä.

Leah Reminille kirjoitettiin Redditissä äskettäin lähes 6.000 kysymystä ja kommenttia. Skientologien riveistä eronnut nainen vastaili uteliaille redditoreille yltiörehelliseen tyyliinsä. Nainen muun muassa paljasti, että skientologikirkko huijaa eniten omia jäseniään.

Korkeimman tason saavuttaneet seurakuntalaiset joutuvat lopulta kuulemaan, että tasoja onkin lisää ja niiden saavuttaminen maksaa satoja tuhansia dollareita. Hän itse kertoo maksaneensa kirkolle elämänsä aikana miljoonia dollareita.

Remini suosittelee kaikille skientologien salaisuuksia paljastavan Going Clear -elokuvan katsomista. Hän myös tietää, että skientologit seuraavat jokaista hänen liikettään ja tekemistään suurennuslasilla. Remini lähetti jopa terveisiä entisen kirkkonsa jäsenille Redditin välityksellä, koska tiesi heidän lukevan hänen kyselytuntiaan. Reminin eroamisen päätöksen takana oli kirkon vuosien kuulustelu ja aivopesu. Lisäksi hän joutui valitsemaan tyttärensä ja kirkon välillä.

Leah Remini on julkaissut kokemuksistaan kirjan, Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology. Hän tähdittää myös pian alkavaa televisiosarjaa nimeltään Leah Remini: Scientology and the Aftermath. Skientologia on yhdysvaltalaisen tieteiskirjailija L. Ron Hubbardin ajatuksiin perustuva uskonto ja satoja miljoonia dollareita vuosittain tahkoava yritys.

Hubbard kirjoitti skientologian koko uskonnon perustana pidetyn tarinan vuosina 1966 — 1967 Las Palmasissa. Hän piti sitä yhtenä elämänsä suurista saavutuksista. Kirjeessään vaimolleen Hubbard kertoo, että hän avusti tutkimusta juomalla suuret määrät rommia ja ottamalla piristäviä ja rauhoittavia lääkkeitä.