Spotify listasi suurimmat tähdet – yllätysnimi ykkösenä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkipalvelu Spotify tekee vuosittain joulukuussa katsauksen kuluneen vuoden musiikkiin. Nyt yhtiö on listannut mitkä kappaleet, artistit ja albumit muodostivat musiikkivuoden 2016 niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

Kansainvälisesti kuunnelluin artisti on Drake, mitä voidaan pitää hienoisena yllätyksenä. Hän kun ei ole saavuttanut kovinkaan massiivista medianäkyvyyttä maailmalla. Vuoden aikana Drakea kuunneltiin yli 4,7 miljardia kertaa. Viime vuonna määrä oli 1,8 miljardia kertaa. Draken jälkeen kuunnelluimmat olivat Justin Bieber, Rihanna, Twenty One Pilots ja Kanye West.

Suomen kymmenestä kuunnelluimmista artisteista vain yksi ei ollut kotimaista tuotantoa. Eniten suomalaiset kuuntelivat JVG-yhtyettä, joka oli ykkönen myös suomalaisten miesartistien listalla. Kuunnelluin suomalainen naisartisti on Sanni ja kuunnelluin albumi Justin Bieberin albumi Purpose. Suomessa kuunnelluimmat artistit olivat JVG, Cheek, Sanni, Nikke Ankara, Elastinen, Teflon Brothers, Antti Tuisku, Mikael Gabriel, Twenty One Pilots, Evelina.