Saatko punaviinistä päänsärkyä? Kokeile näitä konsteja

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Punaviini kuuluu tunnelmallisiin talvi-iltoihin niin lämpimän hehkuviinin kuin liha-aterian kanssa nautitun lasillisen merkeissä. Osa ihmisistä haluaisi nauttia punaviiniä, mutta joutuvat kärvistelemään seuraavana päivänä päänsäryssä. Seuraavassa on listattu vinkkejä, jotka saattavat ehkäistä päänsäryn syntymistä.

Punkkumigreeni on yksi kamalammista krapulan muodoista. Kiinalainen yliopisto on selvittänyt, että hunaja pilkkoo tehokkaasti elimistössä olevaa alkoholia. Mikäli vatsalaukkuun lipsahtaa muutama lasillinen liikaa punaviiniä, kannattaa perään nauttia pari lusikallista aitoa hunajaa.

Koska alkoholi kuivattaa elimistöä, kannattaa viinin siemailun ohella nauttia vettä. Sääntönä voi pitää, että jokaisen viinilasillisen tai drinkin jälkeen voi nauttia lasillisen vettä. Kaikki punaviinit eivät aiheuta päänsärkyä. Seurustelujuomana kannattaakin suosia vähätanniinisia viinivaihtoehtoja. Helpoin tapa päänsäryn välttämiseksi on juoda kohtuudella, PureWow muistuttaa.