Merilevä kuin pekonia: ”Maistuu täysin samalta”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Oregon State -yliopiston tutkijat ovat patentoineet uuden merileväkasvin, joka saattaa ottaa kasvismaailmassa pekonin paikan. Tutkijoiden mukaan kasvi maistuu paistettaessa aivan samanlaiselta kuin pekonikin.

Väriltään punainen ja hieman läpikuultava merilevä oli aluksi kehitelty etanoille ruoaksi. Lopulta tutkija Chris Langdon kuitenkin huomasi Independent-lehden mukaan, että uudesta kasvista on paljon muuhunkin. Uusi merilevä maistui paistettaessa samankaltaiselta kuin pekoni. Levässä on kuitenkin samat korkeat ravintoarvot kuin tummassa lehtikaallssa, minkä lisäksi se myös kasvaa nopeasti.

Langdonin mukaan levää on käytetty jo kauan ruoissa mausteena, mutta tätä kyseistä levää ei ole saatettu vielä sellaisenaan ihmisille syötäväksi. Langdon oli ihmeissään siitä, että kasvi vapautti niin vanhvan pekonin maun kun se oli paistettu, minkä vuoksi mies uskookin, että tuotteelle olisi tilausta.