Älä avaudu naisystävälle parisuhdeongelmista – hän saa sinut eroamaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleensä ajatellaan, että ystäville avautuminen erilaisista huolista parantaa omaa oloa ja saa näkemään asiat selkeämmin. Nyt tutkimus on kuitenkin osoittanut, että kaikkia parisuhdehuoliaan ei kuitenkaan kannata tyttökaverille kertoa, koska se suurentaa parisuhteen päättymisen mahdollisuutta.

Naispuoliset ystävät ovat osoittautuneet huonoimmaksi mahdolliseksi asiaksi parisuhteiden kannalta. Parhaalle ystävälle avautuminen poikaystävän kanssa riitelemisestä tai pienestä rypystä rakkaudessa voi osoittautua pienen juttutuokion jälkeen niin suureksi asiaksi, että ystävä voi rohkaista asian selvittämisen sijaan jättämään miehen.

Tutkimusraportin tehnyt perheterapeutti Jakob Jensen kertoi Daily Mail -lehden mukaan uskovansa tuloksen johtuvan siitä, että naispuoliset ystävät ovat kateellisia kaverinsa parisuhteesta. Kateus voi johtua joko omasta sinkkuna elämisestä tai siitä, että haluaa kokea oman parisuhteensa paremmaksi jos ystävällä menisi huonommin tai hän jopa eroaisi.

Naispuoliset ystävät voivat antaa huonoja ja petollisia neuvoja joko tahallaan tai asiaa sen enempää ajattelematta. Tiedostaen ja tiedostamattaan naispuoliset ystävät saivat ystävättären kuitenkin suurella todennäköisyydellä eroamaan kumppanistaan. Perheenjäsenelle tai toista sukupuolta olevalle ystävälle uskoutuminen olisi luultavasti tuottanut toisenlaisen lopputuloksen.

Tutkimuksessa seurattiin noin 20-vuotiaita parisuhteessa olevia naisia kahden vuoden ajan. Parisuhteen tilaa, vaikeuksia ja vaikeuksista puhumista ja ystäville uskoutumista tarkkailtiin. Naiset, jotka kertoivat uskoutuneensa ongelmista naispuolisille ystävilleen, erosivat kumppaneistaan 33 prosenttia todennäköisemmin. Tämä johtui huonoista neuvoista ja vaikeista tilanteista, jotka syntyvät keskusteluiden jälkeen ystävien nähdessä poikaystävän pelkästään huonossa valossa.