Vegaanin kuvat saavat veden kielelle – herkkuja kasvisroskaruoasta

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattavat ihmiset ajattelevat valinnassaan monesti maapallon ja eläinten hyvinvointia, eettisyyttä ja omaa terveyttään. Useimmat kasvisruokia upeasti esittelevät Instagram-kanavat ovat pullollaan kuvia, jotka saavat monille huonon omatunnon siitä miten väritöntä tai epäterveellistä ruokaa he syövät.

Nyt Instagramissa on alkanut nousemaan 22-vuotias Sufyaan Collymore -niminen nuori mies, joka julkaisee suurimmaksi osaksi ruokakuvia Afrofuzzz-nimiselle kanavalleen. Hänen kuvansa ovat olleet virkistävän erilaisia, koska Collymore haluaa tuoda esille vegaaniroskaruokia.

Ihmisillä on miehen mukaan hieman väärä käsitys vegaaneista. Sufyaan Collymore on kertonut Daily Mail -lehden mukaan, että vegaanina ihminen voi syödä täysin yhtä epäterveellisesti kuin eläinperäiselläkin ruokavaliolla. Vegaanina eläminen ei aina automaattisesti tarkoita sitä, että ihminen pyrkii syömään terveellisesti.

Välillä Sufyaan Collymore kuitenkin syö salaattinsa ja tekee vihreitä pirtelöitäkin, mutta suurimmaksi osaksi kanavalla nähdään kuitenkin kaikkea epäterveellistä. Mies näyttää pitävän erityisesti ranskalaisista, pavuista, pastasta, kekseistä ja leivoksista.