Merkittävä löytö: Meripihkasta löytyi dinosauruksen häntä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat löytäneet dinosauruksen hännästä peräisin olevia sulkia meripihkan palaseen säilöytyneenä. Löydös on merkittävä, sillä sulat ovat säilyneet pihkan sisällä ennennäkemättömän hyvin.

Muinaisjäänne löydettiin Myanmarista Lida Xingin johtaman tutkijaryhmän toimesta. Sulat kuuluvat todennäköisesti coelurosauria-nimiseen dinosaurusten alalajiin, joita myös esimerkiksi velociraptorit ja tyrannosaurukset kuuluivat. CNN-uutissivuston mukaan eläin on kuitenkin ollut vain noin varpusen kokoinen.

Meripihka on peräisin noin 99 miljoonan vuoden takaa. Löydös vahvistaa teoriaa, jonka mukaan ainakin osa dinosauruksista oli todennäköisemmin sulkien kuin suomujen peittämiä.

Vaikka sulat ovat säilyneet hyvin, ei esihistoriallisten petojen kloonaaminen Jurassic Park -tyyliin todennäköisesti onnistuisi sen avulla. Meripikasta löydettiin pehmytkudosta ja kuivunutta verta, mutta valitettavasti geneettinen materiaali ei ollut säilynyt hyvin.

 

These close up views of a feathered coelurosaur tail trapped in amber were developed using the Royal Saskatchewan Museum…

Publié par Royal Saskatchewan Museum sur vendredi 9 décembre 2016