X Factor paljasti: Saara Aalto dominoi äänestyksiä viikkokausien ajan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisittain harvinaisen suosittu ja merkittävä Britannian X Factor -kilpailu päättyi eilen kuukausien jännitysnäytelmän jälkeen. Kilpailun tämän vuoden voittajaksi nousi Matt Terry, kun suomalainen Saara Aalto sijoittui sensaatiomaisesti toiseksi. Nyt X Factorin tuotanto on paljastanut jokaisen viikon äänestystulokset.

Mirror-lehden haltuunsa saamien tulosten perusteella kilpailun voittanut Matt Terry oli kilpailun alkuvaiheen äänestysten ylivoimainen ykkönen, kunnes tilanne muuttui viikolla 6, jolloin kilpailussa kolmanneksi sijoittunut 5 After Midnight sai eniten ääniä ja Saara Aalto toiseksi eniten. Matt Terry oli tuolloin vasta kolmas.

Viikolla 8 Saara Aalto nousi ensikerran suosituimmaksi laulajaksi Emily Middlemasin ja Matt Terryn jäädessä niukasti taakse. Saara johti myös seuraavalla viikolla kilpailua yli kahden prosenttiyksikön etumatkalla 5 After Midnightin ja Matt Terryn jäädessä hänen taakseen. Saara siis voitti ylivoimaisesti X Factorin semifinaalin, jolloin kisasta putosi Emily Middlemas.

Saara sai eniten ääniä vielä varsinaisessa ensimmäisessä finaalissa, jolloin mukana oli vielä kolme kilpailijaa. Tuolloin Saara Aalto sai 35,3 prosenttia, Matt Terry 33,4 prosenttia ja 5 After Midnight 31,3 prosenttia äänistä. Tuon jälkeen Matt Terry sai kuitenkin selvän kaulan Saaraan, kun he siirtyivät kaksintaisteluun. Tilastojen mukaan 5 After Midnightin äänestäjiä siirtyi enemmän Terryn kuin Aallon taakse. Muutoksen syitä voidaan spekuloida loputtomiin.