Silmiähivelevä luontokuva leviää verkossa – kokeile kääntää toisin päin!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valokuvaaja Kevin Wolfin Yosemiten kansallispuistossa ottama otos leviää parhaillaan ympäri internetiä kulovalkean tavoin. Syynä on se, että ihmissilmä huomaa kuvassa jotain erikoista, mutta ei välttämättä heti hoksaa valokuvan jujua.

Yosemiten kansallispuistossa otettu valokuva on käännetty ylösalaisin. Kuvaan tulee uudenlainen ulottuvuus, kun vedenpinnasta heijastuva maisema vaihdetaan aidon vuoristo-otoksen tilalle. Käännöksen jälkeen taivas muuttuu veden pinnaksi.

Kerroimme taannoin hieman samankaltaisesta kuvasta, jossa näytti olevan kaksi eri valokuvaa päällekkäin. Todellisuudessa otoksessa oli vain yksi kuva, mutta kuvan halkaisi sininen järven pinta. Ihmisiä huijaavat kuvat ovat nykyään niin suosittuja, että voidaan jo puhua villityksestä.