Lääkäri varoittaa: Nämä taudit tarttuvat likaisista lakanoista!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lakanoiden vaihtaminen ja peseminen voi tuntua välillä työläältä, minkä vuoksi useimmat ihmiset vaihtavat lakanansa aivan liian harvoin. Lakanat tulisi vaihtaa noin viikon välein, mutta useimmat nukkuvat kuitenkin samoissa lakanoissa kuukausia ennen kuin laittavat ne pesuun.

Lääkäri Lisa Ackerley kertoi Daily Mail -lehdelle millaisia tauteja likaiset lakanat aiheuttavat. Lakanoissa muhivat bakteerit voivat aiheuttaa monia erilaisia tulehduksia, minkä lisäksi ne voivat olla syinä myös kivuliaisiin tauteihin.

Lääkärin mukaan likaiset lakanat voivat aiheuttaa naisille alapään hiivatulehduksia ja sekä naisille että miehille virtsaputkentulehduksia. Flunssavirukset tarttuvat myös omalle kumppanille yleensä sängyn ja likaisten lakanoiden välityksellä siitä huolimatta, että pariskunta yrittäisi hereillä ollessaan olla koskettelematta toisiaan.

Pölypunkit syövät ihmisistä lähtevää kuollutta ihoa, minkä vuoksi ne rakastavatkin likaisia sänkyjä. Pölypunkit voivat olla harmittomia, mutta monille ne aiheuttavat kuitenkin allergiaa. Pölypunkeista kertoo yleensä allergia, jonka vuoksi ihmisillä on jatkuvasti tukkoinen olo, nenää kutittaa ja se vuotaa, ja aamuisin täytyy aivastella.