Yksisarvisesta tuli hittituote: ”Korvaa vaikkapa joulukuusen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksisarvisia on esiintynyt eri tarustoissa. Länsimaissa yksisarviset ovat villiluontoisia ja kesyttömiä, Lähi-Idässä ne puolestaan merkitsevät rauhaa ja onnea. Yksisarvinen on perinteisesti valkoinen hevonen, mutta joissakin kulttuureissa se on nuori vuohi.

Firebox-verkkokauppaan on tullut myyntiin kaksimetrinen puhallettava yksisarvinen, joka on sateenkaariharjalla varustettu hevonen. Jättikokoinen koriste-eläin soveltuu erinomaisesti kodin vaihtoehtoiseksi sisustuselementiksi tai vaikkapa juhlien koristeeksi.

Yksisarvista myyvä sivusto ehdottaa, että ilmatäytteinen yksisarvinen voi korvata vaikkapa joulukuusen, mikäli haluaa kumota juhlapyhään liittyvät perinteet.

Noin 60 euroa maksava yksisarvinen ei sovellu ratsastamiseen, vaikka se on valmistettu kestävästä vinyylistä. Osa ihmisistä uskoo yksisarvisten taruolentojen olemassaoloon, ja niiden läsnäoloa on hyödynnetty jopa erilaisissa vaihtoehtohoidoissa. Todellisuudessa yksisarvisia ei olla päästy näkemään tai dokumentoimaan.

firebox.com
firebox.com