Pariisilainen kuntosali kelluu joessa – liikkuu käyttäjien voimalla

Fitness Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuntosaleilla kulutetaan valtavasti energiaa, jota ei oteta lainkaan talteen. Monet tahot ovat yrittäneet keksiä tapoja, joilla tuo valtava hukkaenergia saataisiin hyödynnettyä. Nyt Pariisissa on esitelty Seine-joessa kelluva kuntosali, joka liikkuu kuntosalin käyttäjien voimalla.

Keksinnön ansiosta The Paris Navigating Gym -kuntosalin käyttäjät voivat paitsi kuntoilla, mutta myös nähdä samalla vaihtuvia pariisilaisia jokimaisemia Eiffel-torni mukaanlukien. Kuntosalin on suunnitellut italialainen Carlo Ratti Associati.

Alus on kuin suurikokoinen joessa kelluva lasinen kupla. Pituutta aluksella on 20 metriä ja kuntosalille mahtuu kerrallaan peräti 45 ihmistä. Voimaa saadaan muun muassa kuntopyöristä ja cross trainereista. Lisäksi näytöillä kerrotaan reaaliaikaista tietoa Seinen ilmanlaadusta.