Tutkijat löysivät 2 500 vuotta vanhan kadonneen kaupungin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Göteborgin ja Bournemouthin yliopistojen tutkijat ovat alkaneet tukimaan Kreikan Vlochosin kylästä löytyneitä raunioita. Paikalliselta kukkulalta paljastuneet muinaisjäännökset ovat osoittautuneet kuuluvaksi 2 500 vuotta vanhaan kadonneeseen kaupunkiin.

Kukkuloilta löytyneitä muinaisjäänteitä pidettiin aikaisemmin merkityksettöminä. Tutkijoille selvisi kuitenkin taannoin, että ne ovat osa alueella sijainnutta kaupunkia. Paikan päältä on toistaiseksi löydetty tornien, muurien ja kaupungin porttien raunioita.

– Minä ja kollegani aloimme tutkimaan aluetta toisen projektin yhteydessä. Tajusimme törmänneemme johonkin merkittävän. On mysteeri, miksi kukaan ei ole tutkinut kukkulaa aikaisemmin, tutkimustiimiä johtava Robin Ronnlund kuvailee tiedotteessa.

Kaupungin uskotaan kukoistaneen noin 400-300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Se hylättiin todennäköisesti roomalaisten valloitettua alueen. Independent-lehden mukaan raunioita on tarkoitus tutkia kaivausten sijaan tutkan avulla, jotta alue säilyisi samassa kunnossa kuin löytöhetkellä.

– Alueen muinaisista asutuksista tiedetään erittäin vähän, Ronnlund paljastaa.

– Projektimme tulee paljastamaan uutta tietoa alueesta ja osoittaa, että Kreikan mullassa on vielä paljon löydettävää, mies jatkaa.