Näin upea Aleppon kaupunki oli vielä muutama vuosi sitten

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syyrian Aleppossa on parhaillaan käynnissä yksi vuosikymmenien kansanmurhista, kun maan hallituksen joukot surmaavat kaupunkiin jääneitä siviilejä, naisia ja lapsia. Samaan aikaan YK, EU ja muut kansainväliset organisaatiot tyytyvät katselemaan tragediaa sivusta.

Harva muistaa, että Luoteis-Syyriassa lähellä Turkin rajaa sijaitseva Aleppo oli vielä muutamia vuosia sitten yksi Lähi-Idän helmistä, sillä nykyinen synkkä rauniokasa oli tuolloin vielä kukoistava ja kaunis noin 2,5 miljoonan asukkaan suurkaupunki.

Aleppo oli vuoteen 2012 saakka Syyrian talouden, teollisuuden ja rahamaailman keskus. Nyt, tragedian pahentuessa päivä päivältä, ihmiset ovat ryhtyneet jakamaan sosiaalisessa mediassa valokuvia kaupungista ennen sisällissotaa. Neljän vuoden taistelut ja pommitukset ovat tuhonneet kaupungin täydellisesti.