National Geographic teki historiaa – transsukupuolinen lapsi kannessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisten maailmankuva ja hyväksyntä on avartunut, eikä väärään sukupuoleen syntyneitä ihmisinä pidetä enää kummajaisina. Tästä ovat todisteena muun muassa televisiosarjoissa esiintyneet transsukupuoliset näyttelijät ja catwalkilla kävelleet mallit. Nyt National Geographic -lehden kansikuvassa on transsukupuolinen lapsi.

Vuonna 1888 perustettu National Geographic on amerikkalainen kuukausittain ilmestyvä tiede- ja aikakausilehti. Julkaisu ottaa näyttävän startin ensi vuoteen, kun lehden kansikuvassa poseeraa yhdeksänvuotias Avery Jackson. Ensi vuoden ensimmäisen numeron teemana on sukupuolirooleihin liittyvä vallankumous.

– Halusimme kertoa, kuinka perinteiset sukupuoliroolit ovat hälventymässä maailmassa, mutta samalla esittelemme sukupuolten kirjoa. Esimerkiksi julkisuuden henkilöt ovat kertoneet transsukupuolisuudestaan, mutta monet ymmärtävät edelleen hyvin vähän tavallisia ihmisiä ja heidän ongelmiaan liittyen luokkahuoneissa ja työpaikoilla vallitseviin sukupuolirooleihin, lehden päätoimittaja Susan Goldberg kertoo NBC Newsille.

National Geographic