Lihansyöjät maistelivat vegaanijälkkäreitä – sisältö yllätti toden teolla

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vegaani on henkilö, joka on päättänyt olla käyttämättä mitään palveluita tai tuotteita, jotka perustuvat tai joiden tuotantoon liittyy eläinten riistäminen. Vegaaninen ruokavalio ei sisällä mitään eläinkunnasta peräisin olevaa kuten lihaa, kananmunia, kalaa, maitotuotteita tai niiden johdannaisia, joita monesti käytetään jälkiruoissa.

Nyt videolla nähdään kun lihansyöjät ja tavallisiin jälkiruokiin tottuneet ihmiset laitettiin maistelemaan vegaanisia jälkiruokia. Jälkiruokien perusteena ovat kasviperäiset rasvat, pähkinät, sokerit, jauhot ja mantelimaito. Jälkiruokia testaavat yllättyivät varsinkin moussekakusta ja jäätelöstä, joiden he kertoivat olevan yhtä hyviä kuin vastaavat, joita he ovat maistaneet.

Useampiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin kuuluu merkittävästi myös eläinkunnan tuotteet. Monien herkkujen resepteihin kuuluu maito, kerma, kananmunat ja liivatteet, minkä vuoksi vegaanisten jälkiruokien tekeminen voikin vaatia hieman enemmän ajatusta. Vegaaniherkkujen reseptejä kuitenkin löytyy verkosta tänä päivänä jo pilvin pimein, ja niiden tuloksena on saatu videollakin näkyvät herkulliset jälkiruoat.